RDZ 1Dames: Marloes, Reneé, Daphne, Mayke, Nina

Heren: Roeland, Bram, Mark, Thijs

Trainer/Coach: Jeroen & Bert

Trainingstijden:

Dinsdag         21.00 - 22.00 training Dijnselburgsporthal
Donderdag    19.45 - 21.00 training Dijnselburgsporthal


Competitie RDZ 1Over RDZ 1

Hieronder wat wedstrijdverslagen van het seizoen 2017 - 2018.
 

1 RDZ 1 - SEV 1 14-10-17
         

RDZ 1 wint verdiend van SEV 1 in laatste thuiswedstrijd op het veld

RDZ 1 is bezig met een goed veldseizoen. Na 5 wedstrijden staat het op een 3e plaats met 7 wedstrijdpunten en nog een inhaalwedstrijd tegen Kesteren 1 te gaan. Vorige week wist de ploeg koploper Animo 1 in eigen huis op 10-10 te houden na een 6-0 achterstand (!) en zelfs een 9-10 voorsprong, vlak voor het einde. Op zaterdag 14 oktober was SEV 1 uit Zelhem de tegenstander. Die ploeg staat voorlaatste met twee wedstrijdpunten. Het gevaar van onderschatting ligt op de loer, zeker als we kijken naar het verleden waarin RDZ niet altijd z’n beste wedstrijden speelde tegen lager geplaatste teams. De eerste aanval van RDZ bestond uit Daphne, Marloes, Maikel en Thijs en de verdediging werd gevormd door Mayke, Renée, Mark en Roeland.   

RDZ begon in hoog tempo aan de wedstrijd en wilde direct het spel naar zich toe trekken. De zuiverheid in het samenspel liet echter nog veel te wensen over waardoor de bal regelmatig onnodig werd ingeleverd en ook SEV aan korfballen toe kwam. Dit resulteerde in een rommelige openingsfase. Pas na 5 minuten kwam RDZ aan een goede lange aanval toe waarin regelmatig werd geschoten. Maar het vizier stond nog niet op scherp. Na balverlies wist SEV in de daaropvolgende aanval een strafworp af te dwingen en ook te benutten (0-1). RDZ was wakker geschud en had direct het antwoord klaar want Thijs schoot van afstand prima raak (1-1). Enkele minuten later was ook Roeland succesvol met een mooi afstandsschot (2-1) maar SEV maakte direct weer gelijk via een schot (2-2). Kort daarna draaide Marloes knap weg van haar tegenstander en schoot van dichtbij raak (3-2). RDZ kreeg in de 12e minuut een strafworp die netjes door Thijs werd benut (4-2). RDZ had een licht overwicht en liet het betere spel zien; er werd vooral veel variatie in de aanval gelegd. Toch bleef het te slordig in de afronding en ook verdedigend stond het nog niet als een huis, alhoewel er geen grote kansen werden weggegeven. Na opnieuw onnodig balverlies kwam SEV terug tot 4-3 maar Mark schoot vervolgens van afstand fraai raak (5-3). Helaas mistte RDZ toen een strafworp waarmee het verzuimde om verder uit te lopen, wat gezien het spel verdiend zou zijn. SEV haakte via een kleine kans weer aan (5-4). RDZ bleef in hoog tempo spelen, zette de tegenstander goed onder druk en creëerde meer kansen. Via een goede doorloopbal vergrootte Marloes de voorsprong weer (6-4) maar ook SEV had intussen het vizier op scherp gesteld en kwam door een prachtig afstandsschot weer dichterbij (6-5). Via een mooi schot van Renée en een slimme doorloopbal van Thijs nam RDZ voor het eerst wat meer afstand (8-5). Maar het spel bleef een bepaalde onrust en gehaastheid houden wat de nauwkeurigheid niet ten goede kwam. Via een strafworp en een strak schot kwam SEV weer dichterbij (8-7). Opnieuw werd een strafworp gemist aan RDZ-zijde maar in de laatste 3 minuten van de eerste helft wist RDZ dan toch het verschil te maken: eerst werd Roeland door een snelle pass van Mayke bediend, waarna hij met een zuiver schot afrondde en vervolgens schoten Thijs en Maikel van afstand fraai raak, waardoor RDZ met een 11-7 voorsprong ging rusten.

Na de rust bleef RDZ in hoog tempo doorspelen. Het straalde van tijd tot tijd wat meer rust uit maar de slordigheden konden niet goed uitgeband worden. In de eerste 5 minuten golfde het spel op en neer en wisten beide teams drie keer te scoren. RDZ deed dat via een mooi schot van Mayke, via een knappe doorloopbal van Thijs en via een kleine kans van Mark (14-10). In een wat mindere fase  kwam SEV terug tot 14-12. Toen wist RDZ voor het eerst een vrije worp te verzilveren via Mark (15-12). Loes kwam in het veld voor Renée. Halverwege de 2e helft rondde RDZ een lange aanval goed af: Mayke wist op aangeven van Roeland een doorloopbal prima te verzilveren (16-12). Toen kort daarna Maikel een kleine kans benutte (17-12) leek RDZ het af te kunnen maken. SEV toonde echter veerkracht en wist het gaatje toch weer te verkleinen naar 17-14. RDZ richtte zich opnieuw op sloeg via drie goals een onoverkomelijk gat van 6 punten: Mark schoot opnieuw een vrije bal raak, Daphne draaide slim weg bij haar tegenstandster en scoorde en Thijs benutte een strafworp (20-14). Bram kwam de laatste 5 minuten in het veld voor Maikel. RDZ liet de focus vervolgens wat los waardoor SEV in de slotfase met drie goals nog wat kon terug doen. RDZ zette daar alleen nog een schot van Marloes tegenover waardoor er een 21-17 eindstand op het scorebord stond.         

Een verdiende overwinning, daarover bestaat geen twijfel. RDZ was gedurende de gehele wedstrijd de licht bovenliggende partij. De thuisploeg had het zichzelf echter een stuk eenvoudiger kunnen maken als er minder haast en slordigheid in het spel had gezeten en er meer rendement uit de vrije worpen en strafworpen was gehaald. De inzet was overigens prima.

Volgende week zaterdag speelt RDZ een inhaalwedstrijd, uit tegen Kesteren dat één wedstrijdpunt op RDZ voor staat. Dat gaat dus een strijd om de 2e plaats worden. We wensen ons eerste daar heel veel succes. Met de juiste inzet, scherpte, focus, maar vooral ook rust, zijn er zeker kansen op winst.

Paul Swinkels