• Korfballen bij ckv RDZ

 • De Christelijke Korfbalvereniging RDZ is de korfbalvereniging van Zeist en lid zijn is meer dan alleen korfballen. Het lidmaatschap betekent ook om met elkaar en voor elkaar een leuke en gezellige vereniging te zijn. Fanatiek sporten is goed, maar je moet natuurlijk wel sportief blijven. Fairplay staat bij ckv RDZ hoog in het vaandel.

  Ckv RDZ biedt in de eerste plaats wedstrijd- en breedtekorfbal in competitieverband. Als je in competitieverband speelt, en zeker bij wedstrijdkorfbal, wordt er wel wat van je verwacht. Verplicht trainen, niet zomaar afzeggen en uitwedstrijden waarvoor vaak verder moet worden gereisd. Voor breedtekorfbal geldt bijna hetzelfde, er kan alleen niet worden gedegradeerd of worden gepromoveerd.

  Kinderen gaan vanaf 6 jaar wedstrijden korfballen. Voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er de Kangoeroes. Zij spelen nog geen wedstrijden, maar er wordt spelenderwijs kennis gemaakt met de korfbalsport. Met 6 jaar (Basisschool groep 3&4) start je in de F-jes, Vanaf 8 jaar kom je in een E-team (BS gr 5&6) en vanaf 10 jaar kan je in een D-team (BS gr 7&8) spelen. Zodra je naar het VO gaat, zal je in een C-team worden ingedeeld. Ook kan je ook bij RDZ "midweek" competitie spelen. Mits er genoeg aanmeldingen zijn, dat wordt per seizoen bekeken. 

  Je kan dan op een doordeweekse dag, meestal op dinsdag of woensdag, en je hoeft daarbij niet te trainen. Ook recreatief sporten is mogelijk door b.v alleen maar te trainen en zo nu en dan op een toernooi te spelen.

  Wat biedt ckv RDZ naast korfbal?
  Uiteraard staat het korfballen centraal, maar zoals al eerder vermeld, houdt lid zijn ook in dat je deel kunt nemen aan andere door de vereniging georganiseerde activiteiten. Regelmatig worden er gezellige (thema)feestavonden georganiseerd voor jeugd en/of oudere leden. Daarnaast worden er vaak door en met de teams andere activiteiten ondernomen zoals playbackshows, gourmetavonden, droppings en filmavonden. Ook ons jaarlijks Hemelvaarttoernooi en Familietoernooi zijn aanraders. Het kamp aan het eind van ieder seizoen is iets wat de jeugd niet wil missen.

  Kortom, er is altijd wel wat te beleven. Korfbal = FUN!
  Ckv RDZ heeft een eigen website vol met belangrijke informatie over alles omtrent de wedstrijden, maar ook staan er leuke andere mededelingen op zoals jeugdavonden, foto’s, agenda, nieuws enz enz. Zeker eens het kijken waard. Een korfbalwedstrijd tijdens het Hemelvaarttoernooi

  Welke ledencategorieën kent ckv RDZ? 

  o Kangoeroe Klup 3-6 Jaar Elke week sport en spel
  o Pupillen 7-11 Jaar Wedstrijden
  o Aspiranten 12-14 Jaar Wedstrijden
  o Junioren 15-17 Jaar Wedstrijden
  o Senioren 18 en ouder Wedstrijden
  o Niet Spelende Leden Zijn betrokken bij de club.


  Meer informatie of lid worden?
  Op de website staat veel meer informatie over ckv RDZ. Kijkt u gerust eens rond! Kijk bijvoorbeeld hier voor de contributietarieven en hier voor informatie over het tenue. Als je besluit lid te worden, dan kan je hier het aanmeldingsformulier invullen. Het formulier opent in een nieuw venster. Vul deze in en klik op versturen. Jouw lidmaatschap gaat in op de datum die door de ledenadministratie in een brief aan je wordt aangegeven en loopt door tot het einde van het seizoen (30 juni) en wordt dan automatisch weer voor een jaar verlengd mits er niet minimaal 4 weken van te voren is opgezegd.

  Contactgegevens
  Ons clubhuis is gevestigd op het Bisonveld. Voor vragen en informatie kun je zaterdag terecht in het clubgebouw of in de Dijnselburg sporthal rond de winter. Uiteraard bent u ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen!