KNKV

Wil jij meer weten over het KNKV, klik dan hier voor de website.
Hier kun je alles vinden wat maar met korfbal te maken heeft, zoals de actuele spelregels, activiteiten die de bond organiseert maar ook wanneer de bond vergadert en achtergrondinformatie. 

Hier vind je de zesde editie van het online KNKV Magazine , vol met inspirerende en informatieve artikelen uit de praktijk. 

klik hier voor het spelregelboekje.

Spelregelwijzigingen

De volgende spelregels zijn gewijzigd in seizoen 2020-2021:

  • Iedereen neemt zijn eigen strafworp. Dit geldt voor alle niveaus, dus ook in het breedtekorfbal.
  • Er is geen verbod meer op steunbal, vallend de bal bemachtigen en met de vuist de bal raken. De opgooibal is afgeschaft.
  • Voetbal (vanaf de knie naar beneden) is alleen strafbaar als het bewust/opzettelijk gebeurt. Dat is ter beoordeling van de scheidsrechter.
  • Alle teams mogen twee coaches hebben. Zij kunnen onbeperkt de bank verlaten, mits zij andere deelnemers niet hinderen en er mag op hetzelfde moment altijd maar één van de twee van de bank zijn.
  • Onnodig het spel ophouden kan gedurende de hele wedstrijd bestraft worden.

Toelichting op het nemen van de strafworp
Elke speler neemt zijn eigen strafworp. Maar hoe zit dat precies? Een strafworp wordt genomen door de aanvaller die de vrije scoringskans heeft verloren, en dat is ofwel…

  • de aanvaller die op het moment van de overtreding de vrije scoringskans had of zou hebben gehad; of
  • de aanvaller die op het moment van de herhaalde overtreding de vrije scoringskans zou hebben gehad.

Als, naar de mening van de scheidsrechter, geen enkele speler een vrije scoringskans had op het moment van de herhaalde overtreding, is de speler op wie die overtreding gemaakt is de strafworpnemer.

In de specifieke situatie van een tweede overtreding tijdens het nemen van een vrije worp die resulteert in het toekennen van een strafworp, is de strafworpnemer de aanvaller die de vrije worp neemt.

Als de aanvaller die de scoringskans is ontnomen niet in staat is om de strafworp te nemen omdat hij geblesseerd is, dan heeft het aanvallende team – nadat deze geblesseerde speler is vervangen de keuze welke aanvaller de strafworp zal nemen.

Indien de speler die door de scheidsrechter is aangewezen om de strafworp te nemen, wordt gewisseld, mag het aanvallende team elke andere speler uit het aanvalsvak aanwijzen om de strafworp te nemen.

  • KNKV Sportlink app

Verder maken wij gebruik van de KNKV sportlink app. Je kan hier klikken voor de handleiding van installatie en gebruik van deze app.
Met deze app kan je het speelschema zien (van je kind) maar ook zelf de link opvragen om het speelschema in je digitale agenda te plaatsen. Ook kan je hier de wedstrijden zien waar jij als scheidsrechter aan bent toegewezen. Wij raden iedereen aan om deze app te installeren. Waarschijnlijk zullen wij in de toekomst nog meer functies van deze app gebruiken.
Ook is het mogelijk om een pasfoto koppelen of de privacy-instellingen aanpassen in de app voor kinderen < 16 jaar. Klik hier voor de uitleg.

Voor de meest gestelde vragen over de app, kan je hier klikken.