• Lidmaatschap opzeggen/wijzigen

 • Als je het lidmaatschap van RDZ wilt beëindigen of naar een andere vorm van lidmaatschap wilt overstappen dan moet je rekening houden met een aantal “spelregels”.

  Deze “spelregels” zijn opgesteld om tot een juiste afhandeling van de lidmaatschaps- verplichtingen en kosten te komen. De vereniging maakt een aantal afspraken met de TC, de Korfbalbond en de Gemeente om je optimaal van de korfbalsport te laten genieten en daar zijn op jaarbasis kosten aan verbonden. Een team terugtrekken uit de competitie omdat er tussentijds te veel spelers opzeggen, heeft grote nadelige financiële gevolgen voor de vereniging.

  Lees daarom de onderstaande punten even door voordat je actie onderneemt.

  1. Het lidmaatschap moet schriftelijk worden opgezegd of gewijzigd. Dit kan door een mail te sturen naar TC en een cc aan secretariaat en je eigen ws. Op deze manier zijn meteen de juiste personen op de hoogte van je opzegging.
  2. De schriftelijke opzegging of wijziging dient uiterlijk 1 juni binnen te zijn op het secretariaat.
   Het liefst zouden wij dit eerder willen weten (per 1 mei). Dit omdat wij in juni de opstellingen van de teams van het komend seizoen bekend willen maken. Weet je het eerder dat je gaat stoppen, laat het ons zo snel mogelijk weten. Geef het in ieder geval alvast door aan je trainer/coach. Het verenigingsjaar eindigt op 30 juni van het betreffende jaar. Op deze datum moeten alle financiële verplichtingen van jou aan de vereniging zijn voldaan.
  3. Tussentijds opzeggen van het lidmaatschap is niet mogelijk. Korfbal is een teamsport en bij tussentijds opzeggen of wijzigen zou je het team duperen. Daarnaast zijn er door de vereniging kosten gemaakt.
  4. Je bent verplicht de volledige contributie, voor het verenigingsjaar waarin je lid bent van de vereniging, te betalen.
  5. Ben je tijdens je lidmaatschap langdurig geblesseerd, ziek (meerdere maanden), zwanger van een kleine of wordt je tijdelijk voor je werk of studie uitgezonden, neem dan eerst contact op met de TC en stel ook het secretariaat en de penningmeester hiervan ook van op de hoogte. De Penningmeester zal dan een nieuwe financiële afspraak met je maken.
  6. Een wijziging naar een spelend lidmaatschap is altijd mogelijk, de Penningmeester zal je contributie aanpassen.
  7. Mocht je een gesponsord trainingspak/vest hebben, zouden wij het op prijs stellen als deze binnen onze vereniging blijft. Dus biedt het aan op onze marktplaats of stuur het secretariaat een mailtje. Zo kan je misschien een andere speler weer blij maken met jouw oude trainingspak.

  Indien je nog vragen hebt over het bovenstaande, dan kun je altijd contact opnemen met het secretariaat van RDZ.
  Wij streven ernaar om zo snel mogelijk contact met je op te nemen. In vakantieperiodes kan dit wat langer duren.