• Woordje van de voorzitter

 • We zijn inmiddels weer gestart op het veld. We hebben het zaalseizoen achter ons gelaten met een aantal mooie kampioenschappen. De B1, E1 en E2 waren de beste in hun poule en mochten van de taart genieten. Nu we Dijnselburg achter ons hebben gelaten is de Bisonstal weer ons thuishonk.
  Een aantal vrijwilligers heeft op 8 april de stal weer van een likje verf voorzien en René heeft nieuwe tafels geregeld. Een soort lente schoonmaak.
  Nu hoor ik om me heen wat gemopper over het grasveld. Door het uitstellen van de verhuizing naar Blikkenburg kunnen we nog niet op kunstgras spelen. We hebben daarom vorig jaar een stevig gesprek gevoerd met de gemeente over het veldonderhoud. De uitkomst daarvan is dat de gemeente vergaande inspanningen zal doen om het Bisonveld sportveld waardig te krijgen door intensiever onderhoud. Zaterdag zag ik de eerste tekenen hiervan.
  Toch krijg ik nog wel eens de vraag of we niet tijdelijk in Bunnik kunnen korfballen. Het kunstgrasveld van Midlandia ligt er op onze trainingsavonden vaak verlaten bij. En de senioren hebben daar al vaker getraind. Het antwoord daarop is nee. RDZ is een Zeister sportvereniging en het Bisonveld onze thuishaven. Het verenigingsleven speelt zich af rondom onze Bisonstal en dat zal tot de verhuizing naar Blikkenburg zo blijven. Daarnaast ontvangen wij gemeentesubsidie die van belang is voor onze club.

  Vandaar dat we ook kort op de bal zullen zitten als het gaat om het onderhoud van het veld.

  Datzelfde Bisonveld zal op 18 mei ook weer het decor zijn voor het Hemelvaartstoernooi. We kunnen nu al met trots vermelden dat er twee nationale jeugdteams uit Duitsland zullen mee doen. Een jeugdteam t/m 17 jaar en een jeugdteam t/m 15 jaar. Dus als je je nog niet hebt aangemeld voor ons jaarlijkse toernooi geef je dan snel op.

  Tot slot vraag ik mij wel eens af of in de snelle wereld van de digitale media mensen nog wel de tijd nemen om een stukje zoals dit te lezen. Maar dan word ik weer verrast als uit een totaal onverwachte hoek de vraag komt ‘waar blijft je woordje op de site van RDZ?’

  Hier is ie dan weer, Alwin. 😊