RDZ B1Dames: Jesse, Madelief, Milou, Sarah P

Heren: Jaap, Kilian, Mees, Thomas

Trainer/Coach: Harm & Thijs C

Trainingstijden:

Dinsdag      19:00 - 20:00 uur Dijnselburgsporthal
Donderdag  19:00 - 19:45 uur Dijnselburgsporthal


Competitie RDZ B1Over RDZ B1

Hieronder wat wedstrijdverslagen van het seizoen 2014-2015.

 

09 RDZ B1 - DOC B1 13-12-2014
08 RDZ B1 - Nova B2 29-11-2014
07 RDZ B1 - Ter Leede B1 15-09-2014
06 Victum B4 - RDZ B1 08-11-2014
05. SKF B4 - RDZ B1 11-10-2014
04. RDZ B1 - Antilopen B3 04-10-2014
03. RDZ B1 - SKF B4 27-09-2014
02. ODIK B2 - RDZ B1 20-09-2014
01. RDZ B1 - ODIK B2 13-09-2014

RDZ B1- DOC B1 

Zaterdag 13 december speelde de B1 tegen doc B1. Er vielen twee kinderen uit de c1 (Jannick en Sterre) in, omdat er twee uit ons team niet konden komen. In de eerste helft hadden we nog niet heel veel kansen de tegenstanders zaten er goed op. Ook waren de tegenstanders erg vel op de ballijn en dus was het plaatsen van de ballen erg van belang. De tegenstanders gingen vooral voor doorlooballen. We probeerde de aangeef eruit te houden dit ging nog niet heel goed,maar we bleven proberen. Uiteindelijk kwamen er toch een paar kansen en werd het in de pauze  2-1.

We kregen de tip om minder vel te verdedigen als de tegenstander de bal kreeg voor het schot zo dat ze er niet snel langs zouden komen  

In de tweede helft ging het voor ons al een stuk beter. De aangeef werd er over het algemeen goed uit gehouden hierdoor kreeg de tegenstanders minder kansen. En doordat wij er niet insprongen om een schot te voorkomen moesten ze wel voor het afstandschot gaan,hier kwamen minder kansen uit. Over de eindstand is nog een verwarring want volgens de scheids is het 3-5 geworden terwijl andere er van overtuigd waren dat het 6-3 geworden is, laten we het er op houden dat we hebben gewonnen en dat het een leuke wedstrijd was.

Maartje 


RDZ B1 - Nova B2

Zaterdag 29 november stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. We speelden een wedstrijd tegen Nova B2 (uit Bilthoven). Al snel stonden we voor, een mooi begin van de wedstrijd. We waren allemaal goed geconcentreerd en speelden ons eigen spel.

Helaas kwam Nova sterk terug en namen zij de voorsprong van ons over. Dit kwam mede doordat zij een aantal lange heren hadden en wij helaas niet, in ons vaste team. Wel werden we goed bijgestaan door enkele spelers uit de C1 en de A1. We waren blij met hun hulp!

We gingen de rust in met een kleine achterstand. Daarna gingen we met volle moed weer verder.

Helaas haalden we die achterstand in de tweede helft niet meer in. Ondanks dat we goed speelden en samenwerkten. Ook konden we goed de grond gebruiken, wat erg handig is als we in de zaal spelen en als er bij de tegenpartij veel lange spelers zijn.

Het is erg jammer dat we niet de hele wedstrijd zo sterk konden blijven als we in het begin waren.

De wedstrijd is uiteindelijk geëindigd in 6-8.

Komende zaterdag om 11:00 uur spelen we een uitwedstrijd tegen Ter Leede B1. We hopen dan wel de winst binnen te halen!

Esther Caruso


RDZ B1 - Ter Leede B1

Dit is nu de tweede wedstrijd van het zaalseizoen. Zaterdag 15 november moesten we tegen Ter Leede. Met het Hemelvaarttoernooi moesten we ook tegen ze, en we wisten dat het een spannende wedstrijd zou worden.

De wedstrijd begon met een tijdje zonder doelpunten, maar daarna  scoorde wij het eerste doelpunt. Maar heel kort daarna scoorde onze tegenstander er ook een. In de rust stond het uiteindelijk 3-1. Na de rust ging de tegenpartij er weer fanatiek in en scoorde een doelpunt en daarna nog eentje. Gelukkig maakte wij er daarna weer eentje, maar de tegenstander ook. Uiteindelijk stonden we weer gelijk. Het duurde een tijdje totdat er weer gescoord werd, maar uiteindelijk scoorde Ter Leede. Gelukkig wisten wij in de laatste paar minuten nog te scoren en wist onze verdediging aan onze kant geen een meer door te laten. De eindstand is na een leuke en spannende wedstrijd  5-5 geworden.

Het was een erg spannende wedstrijd en we hadden veel kansen. We gaan nu trainen met onze kansen beter af te maken en de volgende wedstrijd gaan wij 100% voor de winst. De volgende wedstrijd tegen Ter Leede is 6 december om 11:00

Komende zaterdag spelen wij tegen KCD om 15:00

Eva Ziegerink

Victum B4 – RDZ B1

Na in het veldseizoen laatste zijn geëindigd in de 3e klasse hopen we dit seizoen op kampioenschap in de 4e klasse! Zaterdag 8 november speelden we onze eerste wedstrijd van het zaalseizoen in Houten tegen Victum B4.

De wedstrijd begon gelijk goed, binnen 5 minuten werd het eerste punt gemaakt door RDZ. Maar na dit punt werd er lange tijd geen punten gemaakt door beide partijen. We waren wel vaker aan de bal en hadden ook erg veel kansen, maar helaas kwamen hier geen punten uit voor ons. We gingen dus ook de rust in met 0-1. Na de rust bracht Victum al snel de stand in evenwicht met een klein kansje. Wij herpakten ons snel en scoorden kort achter elkaar twee keer een doorloopbal (1-3). Hierna werd er weer een tijdje niet gescoord, ook al hadden wij erg veel kansen. De ballen rolden er elke keer op het aller laatste moment uit.  Na een tijdje werd er aan beide kanten gescoord met een doorloopbal (2-4). Het was bijna het einde van de wedstrijd, maar Victum maakte nog een punt in de laatste minuten en het werd 3-4. Nu werd het erg spannend want we wilden natuurlijk wel 2 punten mee naar huis nemen. Gelukkig werd er aan onze kant goed verdedigd en werd de eindstand 3-4.

Aankomende zaterdag spelen we een thuiswedstrijd tegen Ter Leede om 16.00.

Danique Siere

SKF B4 - RDZ B1

Dit was alweer onze laatste wedstrijd van het najaar. We moesten om 15.45 uit tegen SKF. SKF stond nog steeds boven aan, net zo als toen we thuis speelden.

We wisten wel weer dat deze wedstrijd een moeilijke zal worden. En ja dat was ook zo maar we hebben heel goed gespeeld. De ballen wilden er alleen bij ons niet in en bij hun wel. De heren van SKF waren groot en snel maar ik vind dat we het heel goed hebben gedaan. De eindstand is 14-7 geworden, SKF is nu kampioen. Het weer was wel echt verschrikkelijk! We begonnen de wedstrijd droog maar al snel begon het weer te regenen, harder en harder.

Ook deze keer kwamen de coach en de scheids naar ons toe om ons te complimenteren over ons spel! We zijn dit seizoen jammer genoeg laatste geworden maar we hebben heel erg ons best gedaan! In de zaal gaan we nu 4e klasse spelen en dan gaan we voor het kampioenschap!!

Jil Dissel

RDZ B1 – Antilopen B3

Zaterdag speelden we uit we moesten tegen de B3 van antilopen. Een paar meiden uit het team kwamen rechtstreeks, dit kwam omdat ze in moesten vallen bij de A1. We speelden op kunst gras en het veld  was opvallend kleiner dan we gewent waren. Hier hadden we in de wedstrijd geen problemen mee, eigenlijk was het in ons voordeel minder vergooien en je was veel sneller op schot afstand dan normaal.
De eerste helft ging erg goed we waren erg vel en plaatste goed in de handen. Ook hadden we veel kansen, en bij de meeste tegen standers kwam je er  makkelijk langs met een doorloopbal. Verdedigend deden we het ook goed en waren we goed gefocust. We namen ook goed over en ik vind dat het communiceren steeds beter gaat. Na de eerste helft stond het 5-3 voor ons.
In de tweede helft zijn er bij antilopen een paar lange heren en snelle dames gewisseld. De wissels onderschepten vaak de bal ze waren erg vel en hadden daarom ook allen ballen onder de korf. Ook schoten ze veel raak hierdoor kwamen ze snel dichtbij. In de laatste minuut scoorden de tegenpartij en dat zorgde er voor dat het gelijk stond. Ondanks dat we gelijk hebben gespeeld vind ik dat we  een hele goede wedstrijd hebben gespeeld.  Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd en hoop dat die net zo goed gaat. Ik wil ook graag alle ouders bedanken die in leusden waren.

Maartje Hakkert


RDZ B1 - SKF B4
Na vorige week verloren te hebben van de ODIK, die 2e stond, moesten we vandaag tegen SKF waarvan we wisten dat ze alle wedstrijden hadden gewonnen. We wisten dus ook dat het een erg moeilijke wedstrijd zou gaan worden. We hadden ons dus al voorbereid op een zware wedstrijd zodat het alleen maar kon meevallen.

Ze waren erg goed in schieten en maakten hun kansen goed af. Nadat we 6 doelpunten tegen kregen kwamen we kansen bij ons en scoorden en werd het 3-6. Na de rust kregen we weer wat doelpunten tegen. We hebben tot de laatste minuten van de wedstrijd ons best gedaan en eindigde de wedstrijd met 4-11.

Ondanks dat we hebben verloren hebben we een goede wedstrijd gehad. De coach van de tegenstander zei nog dat we erg leuk speelden, dat was goed om te horen. Ook was het weer een zonnige ochtend, wat ook erg fijn was. Volgende week zaterdag hebben wij een wedstrijd tegen Antilopen in Leusden om 11:15.

Gemaakt door: Claire Siere


ODIK B2 - RDZ B1

Nadat we vorige week verloren hadden van ODIK, konden we het vandaag nog een keer proberen. We moesten weer tegen ODIK, maar dan in Barneveld. Het weer was goed en gelukkig hoefden we niet al te vroeg te spelen. We wisten al van vorige week dat ze veel scoorden. De wedstrijd begon en na een tijdje was het al 3-0 tegen. Wij schoten een paar keer en deden een paar doorloopballen, maar helaas. Bij ons ging het niet zo makkelijk als bij de tegenstander die inmiddels met 6-0 voorstond. 

Na de pauze begonnen we weer. Ik vond dat de 2e helft beter ging dan de eerste. Vooral het verdedigen ging erg goed. Maar dat was niet genoeg. Ze scoorden nog een keer. En nog een keer. Het was nu al 9-0. Natuurlijk wisten we dat we niet meer konden winnen, maar we gaven de moed niet op. De laatste paar minuten gingen we er keihard tegenaan, met succes. Er werd door ons nog 2 keer gescoord, maar door de tegenstander nog 3 keer. Uiteindelijk werd het 11-2 voor de tegenstander. Na vorige week verloren te hebben met 5-12 viel dat toch wel tegen. Maar we hebben goed gespeeld, en dat telt! Na de wedstrijd kregen we nog een opmerking van de scheidsrechter. Hij vond dat we erg sportief speelden. Dat is natuurlijk erg fijn om te horen.

 

RDZ B1 - ODIK B2 

Na vorige week verloren te hebben, gingen we er deze week met frisse moed weer tegenaan. Het was zonnig weer en vroeg in de morgen. In het begin van de wedstrijd kregen we een paar schoten tegen. We werden vooral verdedigd op de ballijn. Ook kregen we in de 1e helft strafworpen waaruit we onze eerste punten van de wedstrijd scoorden. We gingen de rust in met een achterstand. We gaven druk en schoten op de korf. Helaas hadden onze tegenstanders er minder moeite mee om te scoren dan wij. Hun schoten waren goed en bijna altijd raak. Onze kansen lagen vooral bij het schot, omdat de tegenstanders goed verdedigden op de doorloopbal. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 5-12. Jammergenoeg verloren, maar wel plezier gehad!

Aanstaande zaterdag om 11:15 spelen we uit in Barneveld en krijgen we opnieuw een kans om te winnen van ODIK.