RDZ gaat naar Blikkenburg

Gisterenavond hebben de leden op een bijzondere leden vergadering unaniem besloten om naar Sportpark Blikkenburg te verhuizen. 

In 2017 is de gemeente Zeist gestart met het masterplan Buitensport Zeist met als doel meer samenwerking tussen de verenigingen door het delen van velden en accommodaties. Aan RDZ is destijds gevraagd om de overstap te maken naar Sportpark Blikkenburg waar wij twee kunstgrasvelden krijgen en een gloednieuwe accommodatie voor onze kantine. Inmiddels was al duidelijk dat kunstgrasvelden op het Bisonveld niet mogelijk is gezien het historisch aangezicht.  

In februari van dit jaar is het plan met nauwe betrokkenheid van RDZ goedgekeurd door de gemeenteraad.Vervolgens is aan ons gevraagd om een intentieovereenkomst te ondertekenen. Een intentieverklaring waarin wij aangeven de eerste stap te zetten richting Sportpark Blikkenburg. Aan de leden van RDZ werd gisterenavond gevraagd om het bestuur het mandaat te geven om de overeenkomst te tekenen. Deze werd unaniem verleent. 

Hiermee geven wij aan dat onze toekomst ligt op Sportpark Blikkenburg met twee nieuw kunstgrasvelden en een nieuwe kantine. Ondanks het enthousiasme om naar Sportpark Blikkenburg te gaan heerst ook het sentiment rondom het achterlaten van een unieke plek in Zeist. Een plek waar vele van jullie wedstrijden gewonnen en verloren hebben, bbq's hebben gehouden, de eerste doorloopbal hebben genomen, jeugdavonden hebben beleeft en wellicht voor het eerst verliefd zijn geworden. Het Bisonveld. Voorlopig zeggen we deze plek nog geen gedag want volgens de huidige planning verhuizen we pas in de zomer van 2024 naar Blikkenburg. En zelfs dat is nog onder voorbehoud. 

Als bestuur zijn we blij met het besluit omdat wij denken dat dit een nieuwe toekomst biedt. Op sportief vlak door het spelen op kunstgras en van ledengroei door meer zichtbaar te worden op Sportpark Blikkenburg. 

Als je vragen hebt over de verhuizing van RDZ, kan je terecht bij het bestuur.