Géén valse start?!

Om een valse start te voorkomen

Wat heerlijk dat het morgen alweer zo ver is: De eerste competitie ronde van dit seizoen wordt weer gespeeld. Er komt natuurlijk altijd van alles bij kijken, daarom nog even wat pointers om de eerste dag weer fris van start te gaan.

Allereerst zet je wekker alvast voor morgen als je er vroeg uit moet! Dat is altijd belangrijk en zo voorkom je dat jouw team staat te wachten als jullie al vroeg vertrekken. Spreek met je team goed af waar en hoe laat jullie verzamelen met de auto’s zodat iedereen op dezelfde plek staat.

Natuurlijk moet je van alles bij je hebben.  Om mee te beginnen het RDZ tenue bestaande uit  je eigen wedstrijdshirt/inschietshirt, wit sportbroekje, witte sportsokken en de juiste sportschoenen voor gras/kunstgras. Leg alles alvast klaar, kom je dan iets tegen dat niet schoon is of ontbreekt dan kun je er nog wat aan doen. Wat je vooral ook niet moet vergeten is iets te drinken, een flesje/bidon of iets te eten zodat je niet flauw wordt. Heb je kwaaltjes en daarvoor belangrijke items nodig zoals sporttape, pleisters of medicijnen, doe die dan alvast in je sporttas. Denken de coaches nog even extra na over het meenemen van hesjes en de kleur waarin de tegenstander speelt? Blauw tegen blauw blijft lastig.

Zorg dat je ruim voor de wedstrijd voorbereidt bent en niets meer hoeft te pakken uit tassen. Zet overzichtelijk jullie spullen van het team bij elkaar, denk daarbij aan een droge plek als er regen verwacht wordt. Sinds vorig jaar worden de wedstrijdformulieren via smartphones geregeld, neem die dus altijd mee. Alle sieraden en bandjes zoveel mogelijk af en anders afplakken om nare blessures te voorkomen.

Een echte 'OWJA' is natuurlijk om niet te vergeten aan het einde van de wedstrijd de scheidsrechter te bedanken voor het fluiten. Ongeacht op wat voor toon er gefloten wordt hoort bedanken erbij, laat zien dat wij dat begrepen hebben.

Wat als laatste fijn is om echt niet te vergeten is om een paar extra schoenen en sokken bij je te hebben om weer met schone schoenen de auto’s van de chauffeur te betreden. Daar mag aan het eind ook best een spontaan bedankje vanaf voor het rijden ;)!

Heel veel: