RDZ 80 jaar

Vandaag, 7 mei, bestaat RDZ 80 jaar. Vanwege de Corona pandemie kunnen we helaas alleen vanaf deze plek aandacht besteden aan dit heugelijke feit. 

Naast dat onze vereniging in de Tweede Wereldoorlog werd opgericht, werd in 1941 ook de zevende elfstedentocht gereden, werd voor het eerst de avonturen van Tom Poes gepubliceerd en verscheen het eerste nummer van het illegale blad 'Het Parool'. Allemaal in lang vervlogen tijden.
Mocht je meer willen weten over de begin jaren van onze club dan is dit terug te lezen bij Vereniging -> Geschiedenis RDZ of via deze link.

Ik heb de laatste dagen nog wat zitten lezen in de jubileum boekjes van ons 50ste en het 75ste jarige bestaan. In het jubileum boekje van het 50 jarige bestaan schreef de toenmalige burgemeester de heer Boekhoven; RDZ heeft een eigen stijl. Woorden als ’saamhorigheid’ en ‘zorgzaamheid’ passen hierin. Ook het familiekarakter van de vereniging ligt in het verlengde. Woorden die de huidige Burgemeester de heer Janssen bij het 75 jarige jubileum eveneens gebruikte en woorden die nu nog steeds passen bij onze vereniging. 

In deze 80 jaar is er van alles gebeurt bij onze verenigingen. De korfbalsport is geëvalueerd van 3 vakken naar 2 vakken, de rieten schepmanden werden vervangen door kunststof manden en veel wedstrijden worden tegenwoordig gespeeld op kunstgras. De Bisonstal is twee keer door brand getroffen, de machtige kastanjebomen op het midden van het Bisonveld zijn gekapt en vervangen voor mini exemplaren. We hebben mooie kampioenschappen en promoties gevierd, degradaties moeten verwerken, leden aantallen zien groeien en dalen, de jeugdcommissie altijd zien excelleren maar ook leden ons zien ontvallen. 

Maar na 80 jaar staat er nog steeds een mooie vereniging die zijn sporen heeft verdient binnen Zeist en omstreken. Een vereniging die met vertrouwen de toekomst tegemoet ziet. We zijn een financieel gezonde vereniging met een mooie groep leden waarbij saamhorigheid en gezelligheid bovenaan staat. Sportieve prestaties worden op het veld geleverd en het verenigingsgevoel viert hoogtij voor en na de wedstrijden. 

Een trouwe groep vrijwilligers waar we altijd weer op terug kunnen vallen maar waarbij we nog wel wat vacatures hebben. In dat kader starten we daarom deze maand een promotie campagne om jullie enthousiast te maken voor een van de leukste tijdverdrijven die er is, vrijwilliger bij RDZ. 

Mooie woorden maar uiteindelijk willen we graag weer met zijn alle het veld op, wedstrijden spelen, de Bisonstal openen en een leuk evenement organiseren om ons bestaan te vieren en het feit dat we de corona crisis achter ons kunnen laten. 

Wanneer het zo ver is weten we nog niet. Laten we hopen zo snel mogelijk. 

Ton