Op naar de volgende 50

Afgelopen donderdag was het weer gezellig druk op het Bisonveld. Onze traditionele Hemelvaartsdag toernooi werd gehouden. Om 7 uur ’s ochtends waren de eerste al op het veld om de tenten klaar te zetten, velden op te bouwen, broodjes te smeren en speakers op te hangen. Er werd zenuwachtig naar de buienradar gekeken. Na een aantal tropische dagen sloeg het weer donderdag plotseling om en trokken er regenbuien over Zeist. Maar toen rond 10 uur de 83 teams zich op het Bisonveld genesteld hadden was de regen verdwenen en kon Jelle van Minnen aanvang maken met het goed lopend wedstrijdschema. Het toernooi kende zijn 50ste traditie en daarom stond er een historie wand vol oude foto’s en krantenartikelen bij de Bisonstal en was er voor de jeugd een luchtkussen en een rodeostier. Het weer werd steeds beter en de strijd rond de korf werd volop gestreden. Onder aanvoering van Rene Bloemendal liep de kantine als een trein. Hamburgers, patat en broodjes werden volop gegeten wat voor onze club een belangrijke inkomsten bron is. Madjoe gaf als geschenk voor onze jarenlange gastvrijheid een bal cadeau. Dat ook andere verenigingen een top dag hebben beleeft was binnen een dag al te lezen op de site van Telstar www.kvtelstar.nl   

Het toernooi verliep vlekkeloos en ik wil nogmaals mijn dank uitspreken aan iedereen die zich deze dag heeft ingezet om dit voor elkaar te krijgen.

Wethouder Sander Jansen met oa sport in zijn portefeuille kwam samen met zijn jonge zoon langs om de vele prijzen uit te reiken. RDZ mocht vaak juichen want er bleven veel bekers in Zeist.

Nadat vele handen het veld en de kantine hadden opgeruimd was het de beurt aan Henk Zweepe en Marc van ’t Klooster om de dag uit te sluiten met een BBQ. Ook daarvoor dank. Een kleine honderd mensen waren aanwezig en genoten van het late avondzonnetje met een biertje van Frans of een worstje van de grill.

Ik hoop dat iedereen net zo heeft genoten van deze dag als ik. En met deze club mensen zie ik de komende 50 Hemelvaartsdag toernooien met vertrouwen tegemoet…

Ton Hakkert

Er is een filmpje van de dag in de maak en komt zo spoedig mogelijk op de site.