Terugblik, geslaagd seizoen

We hebben het zaalseizoen achter ons gelaten en de spelers mogen weer de wei in. Persoonlijk kijk ik daar naar uit. Zaterdagochtend vroeg op het terras bij de Bisonstal, een lentezonnetje op je gezicht een kopje koffie bij de hand en onze jeugd fanatiek achter de bal aan rennend.
 
We sluiten het zaalseizoen dit jaar prachtig af met de promotie van RDZ 1. Een promotie die toch een beetje als een verrassing kwam. Doelstelling was om in de subtop te eindigen. Maar zie daar. Door een tweede plek werd een promotiewedstrijd afgedwongen en werd met veel inzet en karakter de torenhoge favoriet Tiel aan de kant gezet en vierde RDZ feest. En er waren meer kampioenen in de zaal. Als eerste werd RDZ E1 weer kampioen. Weer omdat ze het veld seizoen 2017 ook al als kampioen afsloten. Diezelfde zaterdag werd ook de C1 wéérongeslagen kampioen. Dus twee maal taart die dag. Een aantal weken later mochten de jonge korfballertjes van de F1 aangemoedigd door hun fanatieke aanhang van hun taart genieten. Onverwachts werd de A1 ook kampioen doordat de nummer een van hun poule, Viking, in hun kampioenswedstrijd struikelde en zo kreeg de A1 het kampioenschap in handen. De taart krijgen ze nog op het veld. 

Dat is toch een mooi resultaat. Vier kampioenen en een promotie naar de tweede klasse. 
En nu dus het veld. De eerste wedstrijd werd afgelopen zaterdag al op het Bisonveld gespeeld. De kersverse kampioen F1 trapte af met een overwinning in een oefenwedstrijd. Aankomende zaterdag speelt iedereen uit maar is is onze jeugdcommissie wel actief met paaseieren zoeken. 
De lente is begonnen! De Bisonstal opent weer haar deuren en luiken, de velden worden weer uitgelegd, de koffie staat klaar en ik hoop jullie allemaal weer te zien bij de leukste en gezelligste club van Zeist. Tot dan. 

Ton Hakkert