RDZ 1 wint spannende promotie

RDZ 1 wint spannende promotie wedstrijd

Afgelopen zaterdag, 17 maart, speelde RDZ 1 haar promotiewedstrijd tegen Tiel ’72. Om 17:00 was de aanvang op neutraal terrein in Kesteren.

Met o.a. een supporters bus, gesponsord door de club van 100, kwamen de supporters aan in de sporthal die al voor 3/4 gevuld was met supporters van Tiel’72.

Met Daphne, Renee, Marloes en Mayke en Bram, Thijs, Mark en Roeland begon Bert Cinjee aan de wedstrijd. De eerste score was voor Tiel’72 maar RDZ bleef steeds netjes bij en nam uit eindelijk brutaal de leiding. RDZ ging de rust in met een kleine voorsprong op Tiel ‘72. De tweede helft was erg spannend. De beide clubs hielden elkaar in evenwicht. Renee werd vervangen door Danique. En vlak voor het einde kwam Tiel ’72 op gelijk hoogte met RDZ. Maar uiteindelijk nam RDZ toch weer de leiding en gaf die ondanks de druk en spanning niet meer uit handen. Bij het laatste fluitsignaal was het 16-15 voor RDZ 1 en promoveert RDZ naar de tweede klasse.

Het feest brak los onder de spelers en de meegereisde supporters. Van de hoofdsponsor, Feniks , kreeg RDZ 1 een check om het kampioensfeest te vieren wat later werd voorgezet in de Bizonstal.