Zaalcompetitie

Zaalcompetitie gaat weer beginnen

A.s. zaterdag 23 november gaat de zaalcompetitie weer beginnen. De zaalcommissarissen gaan weer hun best doen om alles in goede banen te leiden. Uiteraard kan dit niet zonder de steun van iedereen, spelers, coaches en scheidsrechters (wedstrijdleiders). Kijk ook even hier en hier.

Laten we in de eerste plaats samen proberen de sporthal schoon te houden. Dat betekent dat we niet zomaar papiertjes e.d. op de grond gooien of laten liggen, maar in de prullenbakken doen.

Spelers en/of coaches gaan niet zelfstandig ballen uit de ballenkasten pakken. Ook mag je niet zomaar een bal uit de bak pakken. Eerst vragen aan de zaalcommissaris.

Voor de zaalcommissaris is het prettig als er wat hulp kan zijn bij de start van de dag. Dan spelen soms drie of twee teams tegelijk en moeten er meer korven en andere attributen worden neergezet. Ook bij het opruimen na de laatste wedstrijd is enige hulp van harte welkom.

De zaalcommissaris wordt graag op de hoogte gehouden welke scheidsrechter komt fluiten. Vooral als er een wijziging in het fluitrooster is. Het is prettig als een scheidsrechter zich minstens een kwartier voor de wedstrijd bij de zaalcommissaris meld, zodat deze niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het prettig voor de zaalcommissaris als hij op de hoogte is welke KNKV-scheidsrechter komt voor het 1e en 2e team of een eventuele wijziging.

De E- en F-jeugd die tegelijkertijd spelen, starten gelijktijdig met hun wedstrijd. De tijd van het scorebord is leidend. Bij de E- en F-wedstrijden is het niet toegestaan om flesjes drank of etenswaren zoals bijvoorbeeld koekjes mee te nemen op de vloer. Van kruimels wordt de vloer extra glad. Ook willen wij zoveel mogelijk voorkomen dat met buitenschoenen op de speelvloer wordt gelopen. Coaches neem daarom a.u.b. zaalschoenen mee.

Het scorebord moet ook weer bediend worden. De zaalcommissaris is verantwoordelijk voor de bediening van de klok. Wij willen jullie vragen af en toe even bij te springen, zodat de zaalcommissaris ook even de kleedkamers kan controleren. De zaalcommissarissen stellen het erg op prijs dat dames af en toe een oogje in het zeil willen houden op de dameskleedkamers.

Zaalcommissarissen Piet Cinjee, Bernard Weerdmeester, Fred van Dijk, Jelle van Minnen en Jan Drost, wensen iedereen een sportief en succesvol zaalseizoen,  maar het plezier in onze sport staat uiteraard voorop.

Namens de zaalcommissarissen,

Jan Drost