Woordje van de voorzitter

De zomer vakantie is begonnen…

De scholen zijn dicht, een aantal van jullie zijn al op vakantie en de Bisonstal is vorige week weer Lobbus-proof gemaakt. We hebben ons korfbal seizoen 2018/2019 al een aantal weken geleden afgesloten. Helaas ging het familietoernooi door te weinig inschrijving niet door en daardoor was het kamp van de jeugdcommissie dit jaar de afsluiter van het seizoen. Onder tropische temperaturen leefden veel van onze jongste zich uit op een mooie locatie op de Veluwe. Mijn dank gaat dan ook weer uit naar de jeugdcommissie die elk jaar weer met veel enthousiasme dit evenement organiseren. Dat maakt RDZ meer dan een leuke korfbalvereniging. 

Mijn dank gaat ook uit naar alle vrijwilligers waarop we dit jaar weer een beroep mochten doen.  

Speciaal naar twee mensen die zich vele jaren hebben inzet voor RDZ maar een stapje terug doen. Jan Drost is gestopt met fluiten van wedstrijden en zal zich meer toeleggen op de begeleiding van de jonge scheidsrechters. En Loes Alberts, zij neemt afscheid van een aantal activiteiten die zij deed als duizendpoot binnen RDZ. Ze neemt afscheid van de kangoeroes en stopt met het organiseren van het schoolkorfbal en Sjors sportief.

Daarnaast meteen een oproep of iemand een van deze taken op zich wil nemen. 

We sluiten het seizoen af met het kampioenschap van de A1, B1, B2 en E2. Nogmaals allemaal gefeliciteerd. We kijken ook terug op weer een prachtig Hemelvaarttoernooi met een internationaal tintje door de aanwezigheid het Duitse Nationale team onder de 17. Ik werd op mijn werk nog aangesproken door een collega die ook korfbalt en veel bewondering had dat wij als kleine vereniging zo’n groot toernooi kunnen organiseren. Dat kan alleen maar als je veel vrijwilligers hebt en iedereen zijn rol goed vervuld. 

De situatie rondom Blikkenburg is nog steeds niet duidelijk. De gemeente is er nog niet uit of er een sporthal komt bij Blikkenburg. En dat is een van de voorwaarden die wij gesteld hebben om naar Blikkenburg te gaan. Na de vakantie staat er weer een gesprek gepland met de gemeente. 

Tot slot hebben we er weer nieuwe sponsors bij en daar zijn we erg blij mee. Blink Eten & Drinken en Interieurinspiratie.nl zorgen als nieuwe sponsor samen met Pilz, Feniks Installatie adviseurs en Bloemendal VvE beheer dat een groot deel van RDZ het komende seizoen in nieuw gestoken wordt.

Ik wens iedereen een