Bericht van de voorzitter

Het is lente. Het knispergroen is weer te zien in de natuur en dat betekent dat Rene Bloemendal binnenkort weer de deur en luiken openent van de Bisonstal. Het korfballen verplaatst zich weer naar buiten.

Dijnselburg wordt achter ons gelaten met 4 kampioenschappen. De E2 mocht als eerste juichen want zij waren de eerste kampioen van 2019. De B2 maakte zich daarna op voor haar kampioenschap maar eindigde een beetje in mineur omdat de tegenstander niet kwam opdagen. De taart smaakte er echter niet minder om. En vorig weekend sloten de F1 en F2 hun zaalseizoen af met een kampioenschap onder het toeziend oog van vaders, moeders, broertjes, zusje, opa’s en oma’s. 

Ons eerste team kon naar de spectaculaire promotie van vorige jaar zich helaas niet handhaven in de tweede klasse. 

Nu wacht ons weer de frisse buitenlucht van het Zeister bos.

We trappen de competitie af met een campagne die de Zeister sportverenigingen hebben ingezet samen met de Gemeente Zeist. Als sportvereniging erkennen wij dat alcohol onder de 18 schadelijk is voor de jeugd. Met de campagne Frisje? dragen wij uit dat binnen onze vereniging geen alcohol wordt geschonken onder de 18 jaar. 

Daarnaast maken we het terras en de Bisonstal rookvrij. Net zoals NIX18 willen wij voorkomen dat er wordt mee gerookt wat schadelijk is voor de gezondheid. 

Bij het aanmelden van het rookvrije beleid bij de KNKV kregen we bericht dat wij de 100stekorfbalvereniging zijn in Nederland die dit heeft ingevoerd. 

 

Bij de start van de veldcompetitie willen wij van uit het bestuur jullie als spelers en ouders van jeugdspelers op o.a. zaterdag 11 mei (het eerste bijna volledige thuiswedstrijd programma) betrekken bij de ontwikkelingen van de club. Uitnodigingen volgen hierover via de bekende whatsapp groepjes. 

Tot slot nog extra aandacht aan de oproep ‘Fris de zomer in actie’ op 13 april. Zodat we niet alleen het bos en veld lente fris is maar ook onze Bisonstal. 

Ik zie jullie graag 13 april.

Ton