Berichtje van de voorzitter

We hebben de maand Januari al weer achter ons liggen en we hebben al weer vele wedstrijden in 2019 gespeeld maar toch wil ik nog even terug naar begin van het jaar. 

Op 5 januari was er een winter BBQ in de Bisonstal als dank voor de trainers, coaches en wedstrijdsecretarissen van RDZ. Dankzij hen kunnen jullie je elke week weer flink uitleven in de zaal en op het veld, brengen ze ons de kunst van de edele korfbal sport bij en coachen ze in hun enthousiasme onze kinderen naar mooie teamprestaties. Daarom wilden wij hen ook dit jaar weer in het zonnetje zetten middels de bekende winter BBQ. 

Aansluitend was er de nieuwsjaarreceptie die net als de winter BBQ goed werd bezocht.

Terugblikkend op 2018 hebben wij mooie successen behaald met als hoogtepunt de promotie van ons vlaggenschip in de zaal. Maar ook het drukbezochte Hemelvaarttoernooi dat zijn 50stejaar vierde. 

Na een korte terugblik op 2018 was het tijd voor de vrijwilliger van het jaar 2018. De titel vrijwilliger van het jaar ging met een groot aantal stemmen naar René Bloemendal, die elke zaterdag er weer voor zorgt dat de Bisonstal ons tweede huis is met zijn tomeloze enthousiasme en onvermoeibare inzet. Gefeliciteerd, René.

Terug naar het hier en nu. Twee week geleden hebben wij als vereniging een convenant getekend met de gemeente Zeist samen met alle sportverenigingen in Zeist met een eigen kantine. In het convenant geven wij aan dat wij geen alcohol schenken onder de 18 jaar. Vanwege de simpele reden dat alcohol voor jonge kinderen zeer schadelijk is en niet past bij ons als sportvereniging.

Wij zullen op de site en in de Bisonstal hier extra aandacht aan besteden. 

Tot slot ga ik nog even terug naar afgelopen zaterdagavond. De kantine van sporthal  Dijnselburg was een bruisend samenzijn van leden die allemaal hun dans talenten zonder gene ten toon spreiden. Dankzij de jeugdcommissie kwam oud en jong bij elkaar om gezamenlijk het RDZ gevoel uit te dragen. Mooie club hebben we toch!