Korfballen bij RDZ

Korfballen bij c.k.v. RDZ:

De Christelijke Korfbalvereniging RDZ is de korfbalvereniging van Zeist en lid zijn is meer dan alleen korfballen. Het lidmaatschap betekent ook om met elkaar en voor elkaar een leuke en gezellige vereniging te zijn. Fanatiek sporten is goed, maar je moet natuurlijk wel sportief blijven. Fairplay staat bij ckv RDZ  hoog in het vaandel. Ckv RDZ  biedt in de eerste plaats wedstrijd- en breedtekorfbal in competitieverband. Als je in competitieverband speelt, en zeker bij wedstrijdkorfbal, wordt er wel wat van je verwacht. Verplicht trainen, niet zomaar afzeggen en uitwedstrijden waarvoor vaak verder moet worden gereisd. Voor breedtekorfbal geldt bijna hetzelfde, er kan alleen niet worden gedegradeerd of worden gepromoveerd.

Kinderen gaan vanaf 6 jaar wedstrijden korfballen. Voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er de Kangoeroes. Zij spelen nog geen wedstrijden, maar er wordt spelenderwijs kennis gemaakt met de korfbalsport. Met 6 jaar (Basisschool groep 3&4) start je in de F-jes, Vanaf 8 jaar kom je in een E-team (Basisschool groep 5&6) en vanaf 10 jaar kan je in een D-team (Basisschool groep 7&8) spelen. Zodra je naar het Voortgezetonderwijs gaat, zal je in een C-team worden ingedeeld.

Ook kan je ook bij RDZ "midweek" competitie spelen. Mits er genoeg aanmeldingen zijn, dat wordt per seizoen bekeken. Je kan dan op een doordeweekse dag een wedstrijd spelen, meestal op dinsdag of woensdag, en je hoeft daarbij niet te trainen.
Ook recreatief sporten is mogelijk door bijvoorbeeld alleen maar te trainen en zo nu en dan op een toernooi te spelen. Daarnaast hebben we een Bootcamp groep met een Bootcamp-trainer.

Wat biedt ckv RDZ naast korfbal?

Uiteraard staat het korfballen centraal, maar zoals al eerder vermeld, houdt lid zijn ook in dat je deel kunt nemen aan andere door de vereniging georganiseerde activiteiten. Regelmatig worden er gezellige (thema)feestavonden georganiseerd voor jeugd en/of oudere leden. Daarnaast worden er vaak door en met de teams andere activiteiten ondernomen zoals Talentenjacht, kampweekend, avondspellen en filmavonden. Ook ons jaarlijks Hemelvaarttoernooi en Familietoernooi zijn aanraders. Kortom, er is altijd wel wat te beleven. Korfbal = FUN!

Een korfbalwedstrijd tijdens het Hemelvaarttoernooi

Welke ledencategorieën kent ckv RDZ ? 

o Kangoeroe Klup 3-6 Jaar Elke week sport en spel.
o Pupillen 7-11 Jaar Wedstrijden
o Aspiranten 12-14 Jaar Wedstrijden
o Junioren 15-17 Jaar Wedstrijden
o Senioren 18 en ouder Wedstrijden
o Niet Spelende Leden   Zijn betrokken bij de club.